top of page

Iste Nybrygget: Oppdag Hemmelighetene bak Hjemmelaget Tilberedning

Oppdatert: 20. nov. 2023

Også du liker å drikke iskaldt ? Selv om utetemperaturene ikke alltid er veldig høye i Norge, er det en glede å kjøle seg ned med en god iste, og det er veldig enkelt å tilberede med løs te. Visste du at du kan lage deilig is-te med nesten alle typer te? Fra de mest klassiske til spennende smakskombinasjoner, her er din guide for å nyte sommeren (og mer) med et glass is-te i hånden.


4 glasser med iste med aromatiske urter og sitron

TO METODER FOR Å TREKKE ISTE


  • Kaldtrekkingsteknikk

Det er bare å la bladene trekke i romtemperert vann.

Infusjonstiden varierer avhengig av te-typen (grønn, svart, hvit, urter...) og kan være mellom 30 minutter og 2 timer.

Det beste, hvis du kan, er å senke bladene direkte i vannet uten filter og deretter sile det. Ellers bruk den bredeste silen du har, for du må bruke mye te.

Beregn omtrent 15g per 1L. Jo mer te du bruker, desto raskere infusjonen. Jo mindre te du bruker, desto lenger må du la det trekke. Deretter er det bare å fjerne bladene, helle drikken i en krukke og la det kjøle seg ned før du nyter det.


For å oppsummere: ca. 15g per 1L, minimum 30 minutters infusjonstid

Smak før du fjerner bladene for å forsikre deg om at det passer til din smak.

Pass på å ikke bruke allerede iskaldt vann, da infusjonen ikke vil fungere skikkelig.



  • Hurtig iste infusjon ved å starte med varmt vann

Dette innebærer å lage en konsentrert varm infusjon, som deretter blir termisk sjokket med isbiter.

Bruk ca.15g per 1L. Legg teen i beholderen. Hell vannet i riktig temperatur for teen din. La teen trekke i anbefalt tid for din type te. Hell teen over i en stor kopp, et glass eller en karaffel som er fylt med is.



Vi anbefaler imidlertid fremgangsmåten for kaldtrekking, som lar deg beholde alle teens aromaer uten å utvikle bitterhet eller astringens.



KLASSISK eller SMAKSATT ?

Alle kombinasjoner er mulige! Du kan lage en urtete som du kan smaksette med sitron, agavesirup, ferske fruktstykker, eller du kan bruke allerede smakssatt te, enten det er grønn te, svart te, hvit te, oolong eller til og med urtete... Vi har laget et utvalg i ISTE-seksjonen for å hjelpe deg med å velge.


Eksempler på personlige tilsetninger til hjemmelagde iste:

  • fruktstykker som fersken, jordbær og blåbær ...

  • blomsterblad (økologiskehvis tilgjengelig),

  • aromatiske urter som mynte eller basilikum,

  • sitruszest som sitron eller appelsin,

  • agavesirup eller rårørsukker, osv.

Ha det gøy med å variere – suksess er garantert!



FORDELENE MED ISTE


Fordelene med kaldtrekking

Siden tein er dårlig løselig i vann ved romtemperatur, reduserer kald infusjon konsentrasjonen av tein. Dette gjør det mulig å nyte disse forfriskende drikkene når som helst på dagen eller kvelden!


Fordelene av en lite sukkerholdig drikke

Å drikke hjemmelaget iste betyr å begrense inntaket av industrielle drikker og brus! Du kan dermed dra nytte av fordelene med naturlige ingredienser som kan tilpasses i det uendelige. Og hvis du foretrekker kullsyreholdige drikker, kan du la teen trekke i brus eller kullsyreholdig vann! Du vil få en forfriskende, boblende drikke som er bra for helsen din!




NYT !





bottom of page