Te-gradene tilsvarer klassifiseringen av blader basert på utseende og størrelse. Dette er internasjonale standarder vedtatt av alle produserende land og nevnt på emballasjen. La oss se på svarte teer...
Det er 3 typer blader og dermed 3 graderingsfamilier:
Hele blader
Knuste blader
Malte blader
![svart tegrader bilder](https://static.wixstatic.com/media/3ee3b3_efcc9705bcfc49a6adb324df5c6e94e6~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_473,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/3ee3b3_efcc9705bcfc49a6adb324df5c6e94e6~mv2.jpg)
GRADER AV HELE BLADER
F.O.P. for Flowery Orange Pekoe
Ingen oransjesmak for dette te-graden, som fikk navnet sitt til ære for prinsene av Orange, Nassau-familien fra Nederland, de første som importerte te til Europa.
Pekoe refererer til skuddet i enden av stilken, og Flowery beskriver utseendet til hele bladene.
Termen Tippy Golden kan legges til for gullspisser (den gyldne fargen karakteristisk for unge te-skudd). Skuddene er de mest ømme og ofte de mest smaksrike delene av teplanten.
Med denne gradsfamilien refererer vi til de mest elegante og velsmakende teene. For å forenkle, jo flere bokstaver, jo høyere grad av te.
Denne F.O.P.-familien inkluderer grader som er veldig nær hverandre, i stigende rekkefølge:
F.O.P. Flowery Orange Pekoe (et betydelig antall umodne skudd plukkes sammen med de to påfølgende bladene på stilken. Bladene rulles langs lengden på seg selv.)
G.F.O.P. Golden F.O.P. (flere skudd enn F.O.P.)
T.G.F.O.P. Tippy Golden F.O.P. (mange gyldne skudd)
F.T.G.F.O.P. Finest Tippy Golden F.O.P. (bemerkelsesverdig kvalitet F.O.P.)
S.F.T.G.F.O.P. Special Finest Tippy Golden F.O.P. (eksepsjonell F.O.P.)
Noen ganger legges et tall til slutten av karakteren, for eksempel T.G.F.O.P.1: dette indikerer ikke finheten av plukkingen, men smakskvaliteten på den resulterende teen.
OP for Orange Pekoe - her skjer plukkingen senere enn for F.O.P.; man plukker de to påfølgende bladene og den terminale knoppen, men når de er modne, det vil si allerede transformert til små blader.
P for Pekoe - bladet er mindre delikat enn i en OP og inneholder ikke en knopp, fordi plukkingen utføres når knoppen allerede har transformert seg til et lite, modent blad.
S for Souchong - Bladet som plukkes er lavere på stengelen, bredere og eldre. Det inneholder mindre tein, og det er rullet langs lengden. Denne betegnelsen brukes hovedsakelig i Kina, spesielt for røkte teer.
GRADER AV KNUSTE BLADER
Bladet er ikke lenger helt og er mindre. Infusjoner av disse bladene er kraftigere og mørkere. De samme underavdelingene finnes som for hele blader, det er bare å legge til bokstaven B som indikerer at bladene er knuste.
B for Broken
B.O.P. Broken Orange Pekoe
F.B.O.P. Flowery B.O.P.
G.B.O.P. Golden B.O.P.
T.G.B.O.P. Tippy Golden B.O.P.
GRADER AV MALTE BLADER
De deles inn i Fannings og Dust.
F for Fannings - Små biter mindre enn de knuste bladene. Teen er veldig kraftig og veldig farget.
OF Orange Fannings
PF Pekoe Fannings
GOF Golden Orange Fannings
FOF Flowery Orange Fannings
D for Dust - Blader som er enda mer knuste, bare brukt i teposer.
FD Flowery Dust
GD Golden Dust
OCD Orange Churamami Dust
OPD Orange Pekoe Dust
Nå er du eksperter på forkortelser for klassifisering av blader. Det er ikke nødvendig å huske alt, du har nå en liten guide å henvise til for å forstå hva du drikker.
NYTE referanser som inkluderer disse klassifikasjonene:
NYT !